Archive for April, 2008|Monthly archive page

Arsenal yg kalah

huh.. geram nya aku… apesal jadi camni .. dah la kalah ari tue ngan MU …kena kutuk plak tu .. ngan member2 ..isteri aku pon tumpang sama.. tensen tensen … aku dah buat kajian dah pesal arsenal kalah … yg pasti nya . arsenal kalah start lepas eduardo injured .. mamat tue punya la power .. goal pon cantik cantik .. lawan birmingham  kena bentes kaw kaw punya .. start tue la arsenal dah takde star untuk score ..

sebab aku sokong arsenal aku minat kat mamat ni ..

Relax, and cool player .. tapi dah takde luck la buat arsenal . MU dah semakin jauh , chelsea pon dah naik second place.. so arsenal dah tade harapan nak win the league. so sad… tapi antara best team dalam epl . MU , Arsenal .. la .. main best. . aku suka cara arsenal main . . arsenal will control the game but may be there is no luck .. they cannot score .. who ever can’t score can’t win .,….. common arsenal .. u can do it

Kenduri yg telah Selesai

Salam ..tenghari …

Alhamdulillah selesai sudah kenduri kesyukuran .. penat .., pening, gembira, terharu .. bercampur baur rasa ..gembira bila kawan kawan datang dan menjamu selera … terima kasih buat kawan kawan anas, gmon. ezran +hadiah , kaplet , bird ( rakan serumah), mus , abg pejal , ij , fetfet , matpet and semua yg datang .,, aku je yg lupa nak jemput korang semua …

Ade juga yg sesat .. tapi akhir nya sampai jua .. buat azim se kereta.. hehe .. sian kat diorang .. bertolak dari bangi pukul 11 pg .. sampai di rumah pukul 3 lebih .. memang adventure betul diorang nie …terharu aku dan isteri .. ketibaan yg tidak disangka …

Inilah ukhwah .. cinta kerana Allah , bertemu dan berpisah kerana Allah .. yg nyata nya .. hati gembira , ukhwah bertaut dengan hadir nya mereka . Petang yg dingin dengan angin sepoi sepoi .. menyambut mereka ..

Tidak lupa juga kepada geng2 dari melaka ..wak & family, mohsen & family dan ust md nor and family …asmalina anak murid pon ade .. budak nakal :)…. terima kasih semua … .. InsyaALlah bertemu kelak di majlis kalian tidakpun hari hari mendatang …

Me & my new life

Puji bg Allah yg telah menjadikan alam ini dengan penuh kekuasaan Nya. Dengan Rahmat Nya .. lah seluruh penghuni alam ini hidup dengan segala rasa dan bentuk kehidupan.. Ada yg kaya , miskin, rumah besar, kerja yg hebat, ada Perdana Menteri. ada rakyat biasa.. ada yg sakit dan ada yang diberi kesihatan yg sempurna…

Dan segala gala nya milik tuhan penguasa Alam. bukan untuk dijadikan alasan untuk tidak menyembah nya .. tapi menjadikan kita lebih bertawaduk dan tunduk , patuh , menyerah diri .. sama ada ketika senang @ susah ..

Allahu Akbar …

Dah lebih 2 bulan usia rumah yang dah bertangga ini…tak terkata indah .. manis masin nya hanya yg rasa . dan  melalui nya .. anyway syukur kepada Allah .. yg telah menetap kan segala galanya .. apelah daya hamba mu ini ya Allah .. kalau tidak kerana engkau.. maka tiada petunjuk kami akan kehidupan kami, tiada daya kami akan kehidupan kami , dan tidak ketahuan kemana arah tuju kami ….

ya Allah berilah kami hidayah mu , sepanjang kehidupan kami .. moga sampai kami ke syurga mu ..

Dr M drops support for Najib

PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad has withdrawn his support for Datuk Seri Najib Tun Razak to be Prime Minister.

In the past, the former Prime Minister had, countless times, openly said he wanted Najib to take over from Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi as Prime Minister.

http://thestar.com.my/archives/2008/4/2/nation/mahathir.jpg

“I feel we should not pick who the replacement should be. We should give the opportunity to a number of people so that we can evaluate them whether it is Pak Lah, Najib or (Tan Sri) Muhyiddin (Yassin).

well done mahathir .. kejatuhan umno akan bermula ….

Dr Mahathir said the Cabinet and Umno supreme council were not relevant anymore because they were all just “yes” men to Abdullah.

He said those who tried to speak up were chastised for supposedly being disrespectful.