Archive for October, 2008|Monthly archive page

Tentang Affiliate marketing

Anda pernah mendengar istilah agen. bukan ejen ” James Bond 007“, tapi agen untuk perniagaan.biasa nya agen diperlukan untuk mengedar barangan sesebuah syarikat atau perniagaan.

mengapa agen diperlukan ?

agen diperlukan untuk mengembangkan sayap perniagaan sesebuah syarikat lagi banyak agen @ dealer yang terlibat lagi banyak maklumat, produk syarikat akan tersebar

APA Itu Affiliate Marketing

Affiliate Marketing adalah salah satu cara memperoleh penghasilan dari internet. Di dunia bisnes offline tentu kita pernah mendengar istilah agen, broker, maupun reseller. Sistem kerjanya iaitu, mereka yang berjaya menjual barang dari pemilik produk akan mendapatkan komisen. Nah, di dunia bisnes online, Affiliate marketing juga menerapkan sistem ini. Affiliate Marketing termasuk sebuah bisnes besar. Diperkirakan bisnes bernilai sekitar 14 juta dollar setiap tahunnya. Dalam affiliate marketing, kita dibayar kalau kita berjaya menjual produk seorang merchant @ affiliate merchant

success-bridge

Merchant @ Affiliate Merchant adalah orang yang memiliki produk atau perniagaan di internet
sementara orang yang tiada produk membantu affiliate merchant untuk menjual produk nya . Setiap produk yang berjaya dijual akan diberi komisen oleh itu orang yang menghasilkan pendapatan melalui cara tersebut adalah “Affiliate Marketer disebut juga sebagai Associate partnerts”.

Kalau kita mendaftarkan diri pada “Affiliate Program” milik Affiliate Merchant ertinya kita mendaftarkan diri untuk menjadi anggota sales mereka,jadi setiap produk yang berjaya dijual akan mendapat komisen

Senang @ susah ??

Continue reading

Perniagaan Internet .. mulakan sekarang

Semua orang sibuk memperkata kan tentang perniagaan internet,
bUAT duit melalui internet,
buat duit dengan blog,
duit dan blog,
jana Rm 1000 dengan blog !!!
macam mana nak jadi kaya dengan blog,
duit di hujung jari ,

macam macam ….

Semua orang begitu teruja nak jadi kaya , duk rumah makan aiskrim sambil tengok tv duit masuk ,tidur duit masuk , batuk duit masuk , click dihujung jari duit masuk , main ps tidur baring pon dapat duit

tapi bagaimana.. 🙂

adakah semudah itu nak dapat duit , lain la kalau anda @kawan2 sekalian cucu kepada cucu kepada sedara punya cucu punya paksedara punya sepupu ada atuk macam Lim goh Tong orang terkaya malaysia, tak pun macam ananda krishnan smua orang pakai dia nya maxis campur astro

huh …

tapi ape yang penting walau kita tak kaya kita tetap syukur , nape ? . sebab kita masih dapat rasa nikmat dunia ni , ada tangan , kaki , cukup deria rasa , mata bolih tengok internet, tangan bolih menaip, lidah bolih rasa tomyam , takpon abc pak mat yang ada aiskrim tue , makan ikan stim tiga rasa ( mcm aku mkn mlm tadi 😀 ) bolih tendang bola , bolih kongsi cerita dengan kawan kawan, bolih pegi mandi air terjun kat gunung stong,  pegi pulau perhentian main snorkling , bolih kawin opss 😀

so ape la rasional nya hidup kita kat dunia ni ..??
ha sape lih jawab ?? ( jawab kat entry komen ye )

aku nya jwapan ..

” hidup kita untuk beribadah kpd Allah dan berusaha memakmurkan bumi Allah ni .. ”

ceh .. ape nya topic la .. sekali dah terkeluar daa..:D

so mari kita teruskan hidup dan berusaha. Saya pun masih baru dalam perniaagaan internet ini ramai orang yang sudah mulakan .

” Jangan bertangguh lagi , mulakan sekarang ”

Reblog this post [with Zemanta]

Naik Gunung Stong

Asal nya hujung minggu ni . should be the favourite weekend to me . But with the rainy day and “musim TengKujuh” coming up .. so climbing gunung Stong terpaksa ditangguh.Rain seem not agree us to climb cause trek dah tentulah licin dan kabus tebal .. untuk tidak membahayakan kesihatan fizikal dan mental yang dah sedia sakit so terpaksalah keinginan yang mebuak-buak untuk menikmati pemandangan di puncak Gunung Stong dan merasai air terjun gunung Stong yang sejuk itu … ditangguhkan.

Mungkin lepas musim tengkujuh la .@ tahun depan .. huhu..Tengoklah air terjun tue .. air terjun Gunung Stong tu antara yang tertinggi di Asia . 😦 . Gunung Stong antara top 5 eco-tourism yang terkenal di Malaysia . Ketinggian Gunung Stong lebih kurang 1,433 meter dan masa untuk mendaki Gunung Stong lebih kurang 3 jam untuk sampai ke puncak . daripada puncak Gunung Stong tu bolih nampak pemandangan yang indah dengan bandar Dabong yang comel .. Sebalah puncak Gunung Stong plak ada Gunung Ayam, Saji , Tera , Koh , Baha dan Che Tahir ..

Continue reading