Perniagaan Internet .. mulakan sekarang

Semua orang sibuk memperkata kan tentang perniagaan internet,
bUAT duit melalui internet,
buat duit dengan blog,
duit dan blog,
jana Rm 1000 dengan blog !!!
macam mana nak jadi kaya dengan blog,
duit di hujung jari ,

macam macam ….

Semua orang begitu teruja nak jadi kaya , duk rumah makan aiskrim sambil tengok tv duit masuk ,tidur duit masuk , batuk duit masuk , click dihujung jari duit masuk , main ps tidur baring pon dapat duit

tapi bagaimana.. 🙂

adakah semudah itu nak dapat duit , lain la kalau anda @kawan2 sekalian cucu kepada cucu kepada sedara punya cucu punya paksedara punya sepupu ada atuk macam Lim goh Tong orang terkaya malaysia, tak pun macam ananda krishnan smua orang pakai dia nya maxis campur astro

huh …

tapi ape yang penting walau kita tak kaya kita tetap syukur , nape ? . sebab kita masih dapat rasa nikmat dunia ni , ada tangan , kaki , cukup deria rasa , mata bolih tengok internet, tangan bolih menaip, lidah bolih rasa tomyam , takpon abc pak mat yang ada aiskrim tue , makan ikan stim tiga rasa ( mcm aku mkn mlm tadi 😀 ) bolih tendang bola , bolih kongsi cerita dengan kawan kawan, bolih pegi mandi air terjun kat gunung stong,  pegi pulau perhentian main snorkling , bolih kawin opss 😀

so ape la rasional nya hidup kita kat dunia ni ..??
ha sape lih jawab ?? ( jawab kat entry komen ye )

aku nya jwapan ..

” hidup kita untuk beribadah kpd Allah dan berusaha memakmurkan bumi Allah ni .. ”

ceh .. ape nya topic la .. sekali dah terkeluar daa..:D

so mari kita teruskan hidup dan berusaha. Saya pun masih baru dalam perniaagaan internet ini ramai orang yang sudah mulakan .

” Jangan bertangguh lagi , mulakan sekarang ”

Reblog this post [with Zemanta]

Naik Gunung Stong

Asal nya hujung minggu ni . should be the favourite weekend to me . But with the rainy day and “musim TengKujuh” coming up .. so climbing gunung Stong terpaksa ditangguh.Rain seem not agree us to climb cause trek dah tentulah licin dan kabus tebal .. untuk tidak membahayakan kesihatan fizikal dan mental yang dah sedia sakit so terpaksalah keinginan yang mebuak-buak untuk menikmati pemandangan di puncak Gunung Stong dan merasai air terjun gunung Stong yang sejuk itu … ditangguhkan.

Mungkin lepas musim tengkujuh la .@ tahun depan .. huhu..Tengoklah air terjun tue .. air terjun Gunung Stong tu antara yang tertinggi di Asia . 😦 . Gunung Stong antara top 5 eco-tourism yang terkenal di Malaysia . Ketinggian Gunung Stong lebih kurang 1,433 meter dan masa untuk mendaki Gunung Stong lebih kurang 3 jam untuk sampai ke puncak . daripada puncak Gunung Stong tu bolih nampak pemandangan yang indah dengan bandar Dabong yang comel .. Sebalah puncak Gunung Stong plak ada Gunung Ayam, Saji , Tera , Koh , Baha dan Che Tahir ..

Read more »

Jom naik MAS

MAS to launch zero fare tickets for domestic destinations today

KUALA LUMPUR: Travel to any domestic destination for zero fare on Malaysia Airlines – that’s the new product to be launched today.

These tickets can only be obtained through the MAS website www.malaysiaairlines.com. However, passengers must make bookings within the next 14 days and pay the airport tax and surcharges.

MAS managing director/chief executive officer Datuk Seri Idris Jala said the airline has set aside one million tickets for this offer, which is valid for travel between June 10 and Dec 14.

more at … the star

Arsenal yg kalah

huh.. geram nya aku… apesal jadi camni .. dah la kalah ari tue ngan MU …kena kutuk plak tu .. ngan member2 ..isteri aku pon tumpang sama.. tensen tensen … aku dah buat kajian dah pesal arsenal kalah … yg pasti nya . arsenal kalah start lepas eduardo injured .. mamat tue punya la power .. goal pon cantik cantik .. lawan birmingham  kena bentes kaw kaw punya .. start tue la arsenal dah takde star untuk score ..

sebab aku sokong arsenal aku minat kat mamat ni ..

Relax, and cool player .. tapi dah takde luck la buat arsenal . MU dah semakin jauh , chelsea pon dah naik second place.. so arsenal dah tade harapan nak win the league. so sad… tapi antara best team dalam epl . MU , Arsenal .. la .. main best. . aku suka cara arsenal main . . arsenal will control the game but may be there is no luck .. they cannot score .. who ever can’t score can’t win .,….. common arsenal .. u can do it

Kenduri yg telah Selesai

Salam ..tenghari …

Alhamdulillah selesai sudah kenduri kesyukuran .. penat .., pening, gembira, terharu .. bercampur baur rasa ..gembira bila kawan kawan datang dan menjamu selera … terima kasih buat kawan kawan anas, gmon. ezran +hadiah , kaplet , bird ( rakan serumah), mus , abg pejal , ij , fetfet , matpet and semua yg datang .,, aku je yg lupa nak jemput korang semua …

Ade juga yg sesat .. tapi akhir nya sampai jua .. buat azim se kereta.. hehe .. sian kat diorang .. bertolak dari bangi pukul 11 pg .. sampai di rumah pukul 3 lebih .. memang adventure betul diorang nie …terharu aku dan isteri .. ketibaan yg tidak disangka …

Inilah ukhwah .. cinta kerana Allah , bertemu dan berpisah kerana Allah .. yg nyata nya .. hati gembira , ukhwah bertaut dengan hadir nya mereka . Petang yg dingin dengan angin sepoi sepoi .. menyambut mereka ..

Tidak lupa juga kepada geng2 dari melaka ..wak & family, mohsen & family dan ust md nor and family …asmalina anak murid pon ade .. budak nakal :)…. terima kasih semua … .. InsyaALlah bertemu kelak di majlis kalian tidakpun hari hari mendatang …